Bekhofschans

Fraai natuurkampeerterrein nabij Drents-Friese woud

Natuurkampeerterrein de Bekhofschans is een van de oudste terreinen van Nederland. Die cultuurhistorie is voelbaar. De houtwallen vormen met de riviertjes Linde en de Tjonger het coulisselandschap van de Stellingwerven. Het Nationaal park het Drents-Friese Woud, de Weerribben en het Fochteloerveen zijn op korte afstand. Hierdoor is het een prachtig wandel-, kano- en fietsgebied.

De Bekhofschans is een avontuurlijk terrein voor vakanties met kinderen. Maar ook de rustzoeker komt aan zijn trekken. De singels geven de 22 grote en zonnige plaatsen de privacy om rust te vinden, of om u de sfeer van de omgeving te laten ervaren. Duidelijk merkbaar is dat de Bekhofschans niet alleen is ingericht, maar mede door de oude bomen die het terrein rijk is nog meer door de tijd is ontstaan. Het terrein is gegroeid door hen die kwamen en gingen, gasten en bewoners. U zult ervaren dat wij niet de enige bewoners zijn. De Bekhofschans herbergt een bont gezelschap van planten, bomen en dieren. Elk voorjaar nestelen de zwaluwen. De vele soorten vleermuizen 'kleuren' de nacht, de melkweg, is prachtig te zien. Velen hebben hun hart verpand aan deze plek.Er is een mooi en deels verwarmd sanitair. Het terrein heeft een ruime speeltuin, vuurplaats, “de leeskeet”en 2 bijzondere trekkershutten.

Naast het kampeerterrein zijn er twee vakantiewoningen. Deze hebben een bijzondere architectuur die als zeer aangenaam wordt ervaren. Ze zijn volledig ingericht voor vijf personen en beschikken ook over een oven en magnetron. De woningen beschikken elk over een omzoomde en afgesloten tuin.