’t Hofke minicamping en B+B

Kleinschalige natuurcamping aan Winterdijk IJssel

Locatie en sfeer
Op een kilometer van het veer Dieren-Olburgen ligt, aan de winterdijk van de IJssel, minicamping ’t Hofke. Een camping om heerlijk te onthaasten. De eigenaren, die wonen in het voormalig bakhuus van de naastgelegen boerderij, hebben grote belangstelling voor natuur en milieu. Zo wordt het afval vergaand gescheiden en deels op eigen erf gecomposteerd. Er is een kruidentuin die ook door gasten mag worden gebruikt en het hele terrein is natuurlijk aangelegd.
 
Faciliteiten en aanbod
Het kampeerterrein biedt vijftien staplaatsen, waarvan twaalf met stroom. Er is een volledig ingerichte Yurt te huur. De kapschuur geeft een goede schuilplek als het weer eens wat minder is; u vindt er informatie en een zitje, leeshoek, tafeltennistafel, sjoelbak en spelletjes. Er staat een koelkast voor algemeen gebruik en de magnetron is tegen een kleine vergoeding te gebruiken. Kampeerders kunnen zich laten verwennen met een ‘Hofke-ontbijt’ in de woonkeuken of bij mooi weer onder de notenbomen in de tuin. U kunt in de weekeinden en in het hoogseizoen dagelijks gebruik maken van onze broodjesservice. Ook ligt er op ons terrein een prachtig labyrint.
 
Omgeving en activiteiten
De omgeving biedt liefhebbers van rust, wandelen en fietsen veel mogelijkheden, zoals Nationaal Park Veluwezoom met de Posbank en langs de rivier de IJssel. De camping ligt aan het Graafschapspad, het Hanzestedenpad en de LF3 en LF4 (lange afstandsfietspaden). Bronkhorst (kleinste stad van Nederland) en de Hanzesteden Doesburg (7 km) en Zutphen (15 km) zijn aanraders. In Arnhem (20 km) vindt u onder andere het Openluchtmuseum en dierentuin Burgers' Zoo.