it Dreamlân

camping, natuurcamping, natuurkampeerterrein, kleinschalig, minicamping, kindvriendelijk, gezinscamping, familiecamping, glamping, waddenzee, lauwersmeer, friesland

Vakantiehuis

Huisje

Bijzonder knus vakantiehuis op een terp midden in de weilanden van Friesland tegen het Lauwersmeer aan. Hier ben je vlak bij de Waddenzee en de elfstedenstad Dokkum en Kollum.

Hier is echte rust en ruimte en aangezien we aan het einde van een doodlopend weggetje zitten naast een vogelgebied en met slechts een paar boerderijen rondom is er vrijwel geen verkeer in de buurt. Vanaf de terp loopt nog een paadje naar de 2 Canadese kano's voor een mooie tocht naar Kollum.

Onlangs is het huisje helemaal opgeknapt en heeft frisse kleuren, badkamer met ligbad en een sfeervolle houtkachel (naast de CV). Het huisje ligt midden in de natuur met twee terrassen ronden, één op het oosten voor de ochtendzon en één op het zuiden voor de middagzon, en een balkon op het westen voor adembenemende wolkenluchten en de mooiste zonsondergangen.

Het huisje is geschikt voor 2 tot 4 personen: boven is een grote ruimte met twee eenpersoons bedden en een aparte slaapkamer met een tweepersoons bed. Er is een wasmachine en draadloos internet (wifi) beschikbaar.

Onze prijs van 245 euro betreft een weekend of midweek in het laagseizoen exclusief schoonmaakkosten van 30 euro en eventueel huur linnenpakket. Voor meer informatie, huurprijzen, beschikbaarheid en reserveren verwijzen wij naar onze website.

Ecolodges

Huisje

Mooie ecolodges op een terp midden in de weilanden van Friesland tegen het Lauwersmeer aan. Hier ben je vlak bij de Waddenzee en elfstedenstad Dokkum en Kollum.

De Trek-in is een verantwoorde en comfortabele kampeergelegenheid in een bijzonder strak design. De Trek-in is licht, ruim en bestaat uit hergebruikt materiaal, volgens het cradle-to-cradle principe. Overnachten in dit duurzame huisje is niet alleen goed voor je ecologische voetafdruk, maar het is ook een fantastische beleving. Door de grote ramen aan de voor- en achterzijde is de natuur heel dichtbij. Tegelijkertijd zorgt het warme hout voor een gevoel van geborgenheid. Vlakbij op de camping staat onze knusse, overdekte kachelplaats met lekker loungekussens. Hier kun je heerlijk nagenieten van de dag bij een warm vuurtje.

Hier is echte rust en ruimte en voor (kleine) kinderen is de grote veilige tuin ideaal met zandbak, speeltuin en trampoline. We zitten aan het einde van een doodlopend weggetje, naast een vogelgebied en met slechts een paar boerderijen rondom, dus er is vrijwel geen verkeer in de buurt. Tegelijkertijd maak je onderdeel uit van de gezellige kleinschalige natuurcamping. Hier is een wasmachine en gratis draadloos internet (wifi) beschikbaar.

De Trek-in is 35m2 groot en biedt plaats aan maximaal 6 personen. Er is een knusse bedstee met twee 2-persoons bedden boven elkaar en eventueel nog een slaapbank. De Trek-in is voorzien van een eigen wc, douche, verwarming, tv en een keuken met volledige inventaris. Door de verwarming kun je er ook in de winter comfortabel en knus verblijven.

Onze prijs van 75 euro betreft een nacht in het laagseizoen exclusief schoonmaakkosten van 20 euro en eventueel huur linnenpakket. Voor meer informatie, huurprijzen, beschikbaarheid en reserveren verwijzen wij naar onze website.

Familiehuis

Huisje

Bijzondere romantische boerderij op een terp midden in de weilanden van Friesland onder het Lauwersmeer en vlak bij de Waddenzee en elfstedenstad Dokkum en Kollum.

Op het terrein is echte rust en ruimte en voor (kleine) kinderen is de grote veilige tuin ideaal met zandbak, speeltuin en trampoline. Aangezien we aan het einde van een doodlopend weggetje zitten naast een vogelgebied en met slechts een paar boerderijen rondom is er vrijwel geen verkeer in de buurt. Buiten het Engels hekwerk loopt nog een paadje naar de 2 Canadese kano's voor een mooie tocht naar Kollum.

Deze authentieke Friese boerderij heeft veel sfeer van zichzelf en tegelijk alle luxe van een modern huis. De deel, waar vroeger de koeien aan de stalraampjes stonden, is de eetkeuken met een lange tafel en een kleurrijke kussenhoek voor de kinderen. De deel is geheel voorzien van vloerverwarming, net als de grote badkamer (met dubbele douche, dubbele wastafel en kingsize bad). In de oude opkamer vind je de huiselijke sfeer met een hoekbank, televisie en een houtkachel (naast de CV) van waaruit je fijn zicht hebt over de weilanden. De boerderij ligt midden in de natuur met twee terrassen, één op het oosten voor de ochtendzon en één op het westen voor adembenemende wolkenluchten en de mooiste zonsondergangen.

De boerderij is geschikt voor 6 tot 10 personen:
Beneden in de serre is een hele bijzondere slaapkamer met vrij uitzicht over de weilanden en openslaande deuren naar de vlonder. De slaapkamer heeft een 2-persoons bed en naast de slaapkamer zit een aparte kleine badkamer met douche en toilet. Boven zijn er nog 4 slaapkamers waarvan twee met een 2-persoons bed en twee met elk twee 1-persoons bedden. De 1-persoons bedden zijn desgewenst aan elkaar te schuiven en met een extra top matras in 2-persoons bedden om te toveren. In dat geval heeft het huis dus vijf kamers met 2-persoons bedden. Met gemak plaats je her en der nog een kinderbedje bij. Alle slaapkamers zijn licht en fris en hebben prachtig weids uitzicht over de weilanden met schapen en in het voorjaar de lammetjes. Voor kleintjes is in overleg van alles beschikbaar: kinderbedjes, kinderstoelen, wipstoeltje, babybadje, aankleedkussen, speelgoed etc. Er is een wasmachine en draadloos internet (wifi) beschikbaar.

Onze prijs van 545 euro betreft een weekend of midweek in het laagseizoen exclusief schoonmaakkosten van 75 euro en eventueel huur linnenpakket. Voor meer informatie, huurprijzen, beschikbaarheid en reserveren verwijzen wij naar onze website.

Vakantiewoningen

Huisje

Mooie luxe ingerichte vakantiewoning op een terp midden in de weilanden van Friesland onder het Lauwersmeer en vlak bij de Waddenzee en elfstedenstad Dokkum en Kollum.

Hier is echte rust en ruimte en voor (kleine) kinderen is de grote veilige tuin ideaal met zandbak, speeltuin en trampoline. Aangezien we aan het einde van een doodlopend weggetje zitten naast een vogelgebied en met slechts een paar boerderijen rondom is er vrijwel geen verkeer in de buurt. Buiten het Engels hekwerk loopt nog een paadje naar de 2 Canadese kano's voor een mooie tocht naar Kollum.

De vakantiewoning is sfeervol en kleurrijk ingericht met aan de zuidzijde grote ramen met weids uitzicht en de noordzijde een luwe boomgaard. Daarnaast heeft het huis ook nog een zijraam waar je heerlijk in de vensterbank kunt zitten. De zitkamer en eethoek met open keuken worden afgescheiden door een open kast. Je kunt voor de variant Lân (Fries voor land) of Waad (Fries voor wad) kiezen. De kleurstelling van het vakantiehuis is daarop volledig afgestemd.

Het vakantiehuis is geschikt voor 2 tot 4 personen: boven is een grote slaapkamer met vrijstaand ligbad en adembenemend uitzicht over de weilanden. Daarnaast is er nog een kleine slaapkamer met 2 bedden en eventueel een 2-persoons dekmatras, een badkamer en een tweede toilet. Voor kleintjes is in overleg van alles beschikbaar: campingbedjes, kinderstoelen, wipstoeltje, babybadje, aankleedkussen, speelgoed etc. Er is een wasmachine en draadloos internet (wifi) beschikbaar.

Onze prijs van 275 euro betreft een weekend of midweek in het laagseizoen exclusief schoonmaakkosten van 30 euro en eventueel huur linnenpakket. Voor meer informatie, huurprijzen, beschikbaarheid en reserveren verwijzen wij naar onze website.

Groepsaccommodatie

Huisje

Mooie kindvriendelijke groepsaccommodatie voor familieweekend of vriendenweekend op een terp midden in de weilanden van Friesland onder het Lauwersmeer en vlak bij de Waddenzee en elfstedenstad Dokkum en Kollum.

Zoeken jullie ook altijd weer naar die ene geweldige plek? Een groepsaccommodatie waar je met bevriende gezinnen of familie tegelijk kunt genieten. Maar dan weer niet de hele tijd. Waar je ook een eigen plek hebt zodat je met je eigen gezin rustig wakker kunt worden, en ontbijten op je eigen moment. Overdag met z'n allen richting wad, meer of eiland, en 's avonds samen koken in de grote keuken en eten aan een lange tafel in de gemeenschappelijke ruimte. Die plek is Lân, Loft, Wetter, Waad!

Hier heb je het gewoon allemaal: 4 aparte huizen met eigen keuken, badkamer en slaapkamers. En óók een gemeenschappelijke ruimte waar ruimte genoeg is om met z'n allen te koken en eten. En dat samen onder het grote dak van één aantrekkelijke 'boerenschuur'. Het klimaat is comfortabel met beneden overal vloerverwarming en in de gemeenschappelijke ruimte een sfeervolle houtkachel. Aan de ene kant van het gebouw is een ruim open zonnig veld op het zuiden en aan de andere kant is een beschutte boomgaard met vuurplaats.

De groepsaccommodatie is geschikt voor 12, 16 of 20 personen:
De 4 huizen bij elkaar tellen samen 20 bedden. Plus eventueel een kinderbedje hier of daar... In de gemeenschappelijke ruimte beschik je samen over een grote keuken om gezellig met z'n allen te koken, een lange tafel om aan te eten en een lekkere kussenhoek met TV voor als dat de kinderen wat ál te lang duurt... 's Avonds maak je knus een vuurtje in de gemeenschappelijke ruimte en met de babyfoon op tafel kun je rustig bijkletsen tot in de late uurtjes. Grotere kinderen kunnen fijn hun eigen plek opzoeken in één van de huizen.

De kleuren en inrichting van de 4 huizen zijn afgestemd op de thema's. Ooit geweten dat er zo veel kleur zat in de natuur? Door de enorme ramen voor en achter, en het adembenemend weidse uitzicht, komt de natuur bijna bij je aan tafel. De gebruikte kleuren versterken dit effect. Je kúnt hier gewoon gaan zitten en de hele dag heerlijk naar de wolken kijken... dagdromen schijnt uitermate gezond te zijn voor de geest.

Terrein rondom de groepsaccommodatie:
Op het terrein is alle ruimte. Achter Lân, Loft, Wetter en Waad vind je een grote luwe boomgaard met tafels om met z'n allen lekker buiten te eten. Hier is ook een buitenkachel zodat je tot laat van de buitenlucht kunt genieten. De aangrenzende kleine camping zorgt zomers voor extra gezelligheid met veel kleine kinderen. Op de camping vind je een leuke speeltuin, een trampoline en een grote zandbak. En verder fietsjes, skelters, een voetbalveldje en overal plekjes om lekker te zitten. Aan het eind van het campingterrein ligt een steigertje met twee Canadese kano's om heerlijk mee tussen de weilanden door te peddelen. Ook is dit een favoriete visstek.

Onze prijs van 1195 euro betreft een weekend of midweek voor de 4 vakantiehuizen (= 20 personen) inclusief gemeenschappelijke ruimte in het laagseizoen exclusief schoonmaakkosten van 175 euro en eventueel huur linnenpakket. Voor meer informatie, huurprijzen, beschikbaarheid en reserveren verwijzen wij naar onze website.